Товари для вашої кухні та дому!🍽️

ГУРТ І РОЗДРІБ!


0

Професійний посуд для кухні: класифікація та види посуду

Посуд - це основа будь-якої кухні. Кожна господиня прагне зробити свою кухню ідеальною, тому і посуду приділяється надзвичайно велика увага. Але посуд має бути не лише красивим, але й практичним. Окрім розмаїття форм, розмірів, кольорів, візерунків та виробників, посуд також різниться за матеріалом, з якого виготовлений, та призначенням. Спробуємо разом розібратися з видами та класифікацією посуду.

Класифікація посуду. Посуд поділяють на кухонний, столовий, чайний та спеціальний.

Кухонний посуд використовується безпосередньо для приготування страв. Сюди можна віднести каструлі, сковорідки, казани, чайники, набори ножів для м’яса, риби, хліба, овочів. Також необхідними помічниками на кухні є обробні дошки, м’ясорубки, блендери, міксери, качалки, сита, молоточки для м’яса, черпаки, лопатки для смаження та багато іншого.

Столовий посуд - це той посуд, який використовується безпосередньо для подачі страв та сервірування столу. До такого посуду відносять: столові сервізи та набори, тарілки різних розмірів, супниці, соусниці, салатниці, ємності для спецій. Також сюди входять чайні, кавові та десертні набори.

До чайного посуду відносять чашки, блюдця, цукорницю, чайник для заварювання чаю. Сервіз для кави складається з кавника, ємностей для цукру, вершків, чашок та блюдець для них.

Спеціальний посуд застосовують для приготування конкретного продукту. Наприклад, для кондитерів актуальні форми, кондитерські шприци. Тобто сфера застосування таких елементів посуду є дуже вузькою.

Види посуду. Матеріали, з яких виготовляють посуд, бувають різними, однак кожен вид посуду має свої особливості та призначення.

Порцеляновий посуд вважається одним із найбільш витончених та дорогих. Посуд для кафе, барів та ресторанів виконаний саме з порцеляни. Такий посуд вирізняється прозорістю та легкістю. Порцеляна стійка до механічних пошкоджень, термостійка.

Фаянсовий посуд застосовують в закусочних та кафе. Такий посуд непрозорий, має товстіші стінки, ніж порцеляновий, та жовтуватий колір. Такий посуд має меншу стійкість до пошкоджень.

Крім гарного посуду, велике значення для інтер'єру кухні мають якісні штори.