У посуду для газової плити дно повинно бути покритим ззовні концентричними канавками, як у грампластинки. У такому посуді їжа готується швидше, і, відповідно, газ використовується економніше.
Якщо хочете зекономити електроенергію, обирайте страви, які готуються під кришкою. При варінні у відкритому посуді витрати електроенергії збільшуються у 2,5 разів. При чому, якщо кришка хоч ледь-ледь привідкрита — це рівносильно тому, що її немає взагалі.
До речі! Значно економлять час приготування та електроенергію скороварки. Час приготування страви у них скорочується приблизно у 3 рази, а витрати електроенергії - у 2-4. Така перевага скороварок збезпечується їх герметичністю та особливим тепловим режимом.
Якщо хочете зекономити електроенергію, обирайте страви, які готуються під кришкою. При варінні у відкритому посуді витрати електроенергії збільшуються у 2,5 разів. При чому, якщо кришка хоч ледь-ледь привідкрита — це рівносильно тому, що її немає взагалі.
До речі! Значно економлять час приготування та електроенергію скороварки. Час приготування страви у них скорочується приблизно у 3 рази, а витрати електроенергії - у 2-4. Така перевага скороварок збезпечується їх герметичністю та особливим тепловим режимом.